25 may 2015

Qui són els 17 regidors de Torredembarra?

Repassem les disset persones que ocuparan el saló de plens els pròxims 4 anys

| Actualitzat el 25/05/2015 a les 10:42h
 
 
Torredembarra va escollir aquest diumenge el seu nou ajuntament. Per primera vegada en unes eleccions munciipals ERC va superar els 1.000 vots i es va convertir en la primera força al consistori, amb 4 regidors, mentre que Ciutadans va irrompre amb molta força i serà el segon partit al ple amb 3 regidors, els mateixos que el PSC. Davallada històrica de CiU, que passa de 6 a 2 regidors, mentre que ABG manté la representació també amb 2. La CUP entra per primera vegada amb 1 regidor, els mateixos que el PP i Avui Democràcia. Repassem qui són els 17 regidors torrencs els pròxims quatre anys:

Esquerra Republicana de Catalunya:
 
ERC tindrà per primer cop 4 regidors al consistori torrenc. Tot fa preveure que Eduard Rovira serà el pròxim alcalde de Torredembarra i l'acompanyaran en el grup municipal republicà Núria Batet, vinculada al teixit cultural i professora de l'escola de música, Josep Maria Guasch, autònom i d'una família molt arrelada a la vila; i Raúl Garcia, de 28 anys i coordinador del futbol base de la UDT.

Ciutadans:
 
Ciutadans ha estat la gran sorpresa electoral i tindrà tres regidors al proper ple. Al mig, Toni Cruz, funcionari de carrer i tècnic mitjà en PRL. El número dos és Juan Carlos Hurtado, professional sanitari. A més a més, Ciutadans col·loca el regidor més jove del ple: Javier Ramírez, de 20 anys i estudiant de Dret i Relacions Empresarials. Ramírez serà un dels protagonistes del primer ple, ja que formarà part de la mesa d'edat.

Partit dels Socialistes de Catalunya:
 
El PSC ha estat la tercera força a Torredembarra, una posició que no ocupava des de 1999. Tot i això, els socialistes estan satisfets, ja que han mantingut la representació. Jordi Solé repetirà al saló de plens i l'acompanyaran dues persones noves: Vale Pino, treballador de la indústria química i home fort del partit a Torredembarra; i Jose Garcia professor en un institut al Barcelonès.

Convergència i Unió:

Tot i perdre dos terceres parts dels vots, CiU col·locarà dos regidors la proper ple de
Torredembarra: Anna Magrinyà, diplomada en Protocol i Relacions Públiques i treballadora de la Diputació de Tarragona; i Joel Navas, que treballa en matèria de comunicació per al Grup Parlamentari Català (CiU) al Congrés dels Diputats


Alternativa Baix Gaià:
 
ABG ha pogut mantenir la representació tot i l'aparició de noves forces i Lluís Suñé es convertirà en el regidor en actiu amb més anys al consistori, ja que hi és des de 2003. Al seu costat hi serà una nova incorporació, l'avdocada Clara Solivellas, que va assessorar la plataforma del radar i d'altres casos durant l'anterior mandat.

Partit Popular:
 
El tsunami de Ciutadans s'ha emportat el segon regidor del PP a Torredembarra. Núria Gómez serà l'única representant popular al consistori, després de passar de tercera a sisena força i Núria Rubió, que havia estat regidora des de l'esclat del cas Torredembarra, s'ha quedat fora del saló de plens tot i la intensa campanya popular.

Les seves possibilitats de formar part del nou govern són escasses.


CUP:
 
L'entrada al consistori de la Candidatura d'Unitat Popular és una de les sorpreses de les eleccions d'aquest diumenge. La CUP va superar amb escreix el 5% i fins i tot es va acostar al segon regidor.

Toni Sacristan, número 1 del partit a les eleccions serà el representant de la formació independenista a Torredembarra. És estudiant de Gràfica publicitària i Ciències Socials a la UOC. Tot fa preveure que la CUP es quedi a l'oposició, però si s'acaba confirmant el gir a l'esquerra, pugui arribar a determinats acords amb el govern municipal.

Avui Democràcia

La candidatura liderada per l'exregidora de CiU, Rosa Maria Guasch, ha entrat a
l'ajuntament per 27 vots. Guasch n'ha obtingut 312 i el tall electoral s'ha situat en aquestes eleccions als 288 vots.

Avui Democràcia ha estat l´única de les noves formacions municipalistes que ha aconseguit superar la barrera del 5%.Tot i això, les previsions de la nova formació eren superiors i Guasch podria quedar fora del nou govern municipal.
 

No hay comentarios: